Omstreken

Omstreken rond café, taverne De zwaan

De Zwaan is gelegen in de streek rond Gent, Overmere, Dendermonde, Schellebelle. Gelegen in prachtige natuur en wandelpaden is het hier leuk vertoeven. Je kan na een lange wandeling even rustig uitblazen op ons zonneterras, terwijl je geniet van een lekker drankje of hapje.

 

We serveren onder andere verse dagsoep, italian, french en irish coffee, en ook onze eigen verwenkoffie De Zwaan. Ook nog Long drinks, digestieven, pannekoeken en ijscoupes in het aanbod.

Er zijn enkele bezienswaardigheden in de buurt. Bijvoorbeeld in Overmere is er het Nieuwdonk aanwezig, een aangelegd meer nabij het Donkmeer. Het Donkmeer zelf, dit is een van de grootste meren in Vlaanderen. En ook de Neogotische Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk, in het centrum van Overmere, met binnenin het geklasseerde Vereecken orgel uit 1890.

 

De Grote Markt in Dendermonde met zowel middeleeuwse panden als herenhuizen in neotraditionele stijl.

 

De stad Gent heeft heel wat te bieden uiteraard. Wist je dat er 9800 bestaande objecten zijn die aangemerkt zijn als waardevol onroerend erfgoed. Enkele ervan zijn de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde Het Lam Gods. In de binnenstad is het Gravensteen, een kasteel uit de twaalfde eeuw.

 

Het dorp Schellebelle herbert ook heel wat moois. De Sint-Jan Onthoofdingskerk met mooi brandglasramen. Er is een herdenkingsmonument voor slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. De water molen in de Bruinbeke en de Witte Kapel in de stationsstraat.

 

Uitbergen zelf, een deelgemeente van Berlare, heeft De Sint Pieterskerk als blikvanger. De benedenkerk dateert van 1906 en het interieur heeft een neogotische aankleding. Zeker de moeite waard. De Zwaan is net naast de kerk gelegen dus prima locatie om even te verpozen. Het donkmeer ligt trouwens een stuk in Uitbergen.

 

Wie graag op museumbezoek gaat, neem dan eens een kijkje in het Madonnamuseum, waar je een verzameling mariabeelden en voorwerpen over de Mariaviering in Vlaanderen kan vinden.

 

Nog een bezienswaardigheid in de buurt is het Kasteel van Berlare. Deze dateert uit de 18e eeuw, wordt omgeven door een grote tuin in landschappelijke stijl met dreven, bos en vijvers. Sinds 2012 is het kasteelpark toegankelijk voor wandelaars en fietsers, dus zeker de moeite waard.

Zoals je merkt, er is heel wat te zien rondom taverne De Zwaan.